Badkamers: kosten, ontwerpen en nuttige accessoires

De badkamer is een van de meest intieme en functionele ruimtes in ons huis. Het is een plek waar we onze dag beginnen en eindigen, en het is belangrijk dat deze ruimte zowel praktisch als esthetisch aantrekkelijk is. In deze gids duiken we dieper in op badkamers, van de kosten van een nieuwe badkamer tot het ontwerpen van de perfecte ruimte en het ontdekken van handige badkamer accessoires.

Wat kost een nieuwe badkamer inclusief plaatsen?

De kosten van een nieuwe badkamer kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van de renovatie, de kwaliteit van materialen en arbeidskosten. Over het algemeen kun je verwachten dat een complete badkamerrenovatie tussen de €5.000 en €15.000 of meer kost. Dit omvat het plaatsen van nieuwe sanitair, tegels, vloeren, verlichting en eventuele structurele wijzigingen.

Het is belangrijk om vooraf een duidelijk budget vast te stellen en verschillende offertes te vergelijken om de kosten van jouw specifieke project te bepalen.

Hoe duur is een gemiddelde badkamer?

De kosten van een gemiddelde badkamer variëren sterk op basis van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de materialen en de mate van aanpassing. Een eenvoudige badkamerrenovatie met basisvoorzieningen kan beginnen bij ongeveer €2.000 tot €5.000. Voor een gemiddelde badkamerrenovatie met hoogwaardige materialen en extra's zoals een inloopdouche of een ligbad, kan de prijs oplopen tot €10.000 tot €20.000 of meer.

Waarom Is de badkamer zo duur?

Badkamers zijn vaak duur om te renoveren vanwege verschillende redenen:

  • Sanitaire voorzieningen: Sanitaire voorzieningen, zoals toiletten, douches en wastafels, zijn essentieel voor de badkamer en kunnen kostbaar zijn, vooral als je kiest voor hoogwaardige merken.

  • Tegels en vloeren: Tegels en vloeren moeten duurzaam en waterbestendig zijn, wat kan leiden tot hogere kosten per vierkante meter.

  • Arbeid: De arbeidskosten voor loodgieters, elektriciens en bouwvakkers kunnen aanzienlijk zijn, vooral als er structurele wijzigingen nodig zijn.

  • Maatwerk: Als je maatwerkmeubilair of aangepaste ontwerpen wilt, brengt dit meestal extra kosten met zich mee.

Hoe lang duurt het om een badkamer te verbouwen?

De duur van een badkamerverbouwing varieert opnieuw afhankelijk van de omvang van het project. Een eenvoudige renovatie kan binnen twee tot vier weken worden voltooid, terwijl een grootschalig project met complexe aanpassingen mogelijk zes weken tot enkele maanden kan duren.

Een goede planning en het werken met ervaren professionals kunnen helpen om de verbouwing soepel en efficiënt te laten verlopen.

Welke badkamer accessoires zijn nuttig?

Badkamer accessoires zijn de finishing touch die de functionaliteit en esthetiek van je badkamer verbeteren. Hier zijn enkele handige badkamer accessoires die je niet mag missen:

  • Handdoekhaakjes of houders: Voor het ophangen van handdoeken en badjassen.
  • Doucherekjes: Voor het opbergen van shampoo, zeep en andere doucheproducten.
  • Toiletrolhouders: Voor het netjes bewaren van toiletrollen.
  • Zeepdispensers: Voor het doseren van vloeibare zeep.
  • Badmatten: Voor het voorkomen van uitglijden op een natte vloer.
  • Spiegels: Voor het creëren van een gevoel van ruimte en het vergemakkelijken van dagelijkse routines.

Ontwerp je droom badkamer

Het ontwerpen van je droom badkamer begint met het stellen van duidelijke doelen, het vaststellen van een budget en het selecteren van hoogwaardige materialen. Vergeet niet om aandacht te besteden aan de kleine details, zoals badkamer accessoires, om een ruimte te creëren die zowel functioneel als prachtig is.

Voor een uitgebreide collectie badkamer accessoires, bekijk ons aanbod op EAVY. Van handdoekhaakjes tot doucherekjes, we hebben alles wat je nodig hebt om je badkamer te perfectioneren.

Terug naar blog

Een greep uit ons assortiment