Wat is een ensuite badkamer?

Een ensuite badkamer, ook wel een badkamer ensuite of badkamer en suite genoemd, is een luxe en privé badkamer die direct verbonden is met een slaapkamer. Deze opzet wordt steeds populairder in moderne huizen en biedt een exclusieve toegang tot de badkamer vanuit de slaapkamer, waardoor privacy en comfort worden verhoogd. De naadloze integratie van de badkamer in de slaapkamer creëert een open en ruimtelijke sfeer.

badkamer ensuite

Do's en don'ts voor een badkamer en suite

Bij het ontwerpen van een ensuite badkamer zijn er enkele belangrijke overwegingen om rekening mee te houden:

Do's:

 • Functionaliteit en Stijl: Zorg ervoor dat de badkamer niet alleen stijlvol is, maar ook functioneel. Het integreren van voldoende opbergruimte, zoals ingebouwde kasten of planken, kan bijdragen aan zowel het uiterlijk als de bruikbaarheid.
 • Consistent Ontwerp: Stem het ontwerp van de badkamer af op de slaapkamer voor een harmonieus geheel. Dit kan worden bereikt door vergelijkbare kleurenschema's, materialen of ontwerpelementen te gebruiken.
 • Privacymaatregelen: Denk na over privacy, vooral als de badkamer deel uitmaakt van een gedeelde slaapkamer. Elementen zoals een schuifdeur of een privacywand kunnen essentieel zijn.

Don'ts:

 • Verwaarlozing van Ventilatie: Een goede ventilatie is cruciaal in een ensuite badkamer om vocht en schimmels te voorkomen.
 • Overmatig Gebruik van Trends: Terwijl het leuk is om de laatste trends te volgen, kies voor tijdloze elementen die de tand des tijds kunnen doorstaan.
ensuite badkamer

  Ensuite badkamer voor het hotelgevoel thuis

  Om een luxe hotelgevoel in een ensuite badkamer te creëren, kun je overwegen om hoogwaardige materialen zoals marmer of natuursteen te gebruiken. Verlichting speelt ook een grote rol; zachte, dimbare verlichting kan een ontspannende en luxe sfeer creëren. Denk aan het toevoegen van een vrijstaand bad of een inloopdouche voor dat extra vleugje elegantie. Producten zoals de EAVY Handdoekenrek kunnen helpen bij het creëren van deze luxe uitstraling.

  en suite badkamer

  Ensuite badkamer: luxe in de slaapkamer

  De integratie van een ensuite badkamer in de slaapkamer biedt niet alleen gemak en comfort, maar voegt ook een gevoel van luxe en verfijning toe. Luxe elementen zoals een dubbele wastafel, een ruime inloopdouche, of een op maat gemaakt badkamermeubel kunnen het gevoel van exclusiviteit verhogen. Accessoires zoals de EAVY Zelfklevende Handdoekhaakjes en de EAVY Toiletrolhouder Zwart met Plankje en Bakje zijn functionele toevoegingen die het gevoel van luxe versterken​.

  Terug naar blog

  Een greep uit ons assortiment