EAVY | Hoe hoog moet een wc rolhouder hangen?

Het hangen van een toiletrolhouder is niet iets waarvoor vaststaande regels bestaan. Het belangrijkste is dat de rol, al zittend op het toilet, gemakkelijk bereikbaar is en dat de houder niet in de weg hangt. Er zijn echter wel enkele aanbevelingen voor een ideale hoogte.

Wij adviseren om de toiletrolhouder tussen de 75 cm en 95 cm hoogte te monteren, met een afstand tussen het midden van het toilet en het midden van de houder van ongeveer 45 cm. Dit is een gemakkelijk bereikbare hoogte voor de meeste mensen.

WC rolhouder hoogte

In de praktijk betekent dit dat de as van de toiletrolhouder ongeveer 80 cm van de grond moet worden gemonteerd en ongeveer 10 cm voor de toiletpot (links of rechts, afhankelijk van de situatie).

Houd echter wel rekening met de specifieke omstandigheden van de ruimte en de grootte van de gebruikers. In een kleuterschool moet de toiletrolhouder bijvoorbeeld lager hangen dan in een basketbalclub waar de spelers misschien wel 2 meter groot zijn.

In het geval dat deze richtlijnen niet mogelijk zijn, adviseren wij om al zittend op het toilet een plaats te vinden waar de rolhouder gemakkelijk bereikbaar is en waar de rol al zittend kan worden afgerold.

Terug naar blog

Een greep uit ons assortiment