Tips zelfklevende handdoekhaakjes

Rondslingerende handdoeken?

Geen zin in rondslingerende handdoeken of theedoeken in de keuken, badkamer of toilet? Dan is het gebruik van een zelfklevende handdoekhaak een must en eenvoudig te monteren. Ontdek 5 tips voor handdoekhaakjes in de keuken, badkamer, toilet en meer!

Waarom kiezen voor een zelfklevende handdoekhaak?

Een haak om je handdoek of theedoek op te hangen is onmisbaar in de badkamer, keuken of toilet. Je wil de ruimte immers netjes en overzichtelijk hebben. Met haakjes voor je handdoeken zorg je niet alleen voor overzicht, maar weet iedereen altijd waar de hand- en theedoeken hangen. Een win-win situatie voor alle huisgenoten en een eyecatcher voor bezoek!

zelfklevende handdoekhaakjes

TIPS voor handdoekhaakjes in de badkamer, keuken of toilet

Handdoekhaken zijn er in de meest uiteenlopende maten, designs, kleuren en gemaakt van verschillende materialen. Om je te helpen met de juiste (duurzame) keuze van een geschikte haak vind je hieronder vijf tips. Inclusief tips voor bevestiging en ophangen op de juiste hoogte van de wandhaakjes.

✔️ TIP 1: Laat het design aansluiten bij het ontwerp en de kleur van de ruimte

Handdoekhaken zijn kleine haakjes die vooral gekozen worden vanwege het minimalistische design. Het zijn dus zeer zeker geen opvallende haken, maar vooral een functionele oplossing met een verfijnd ontwerp. Het is belangrijk om bij de keuze voor materiaal, design en kleur te letten op het ontwerp en de kleuren van de ruimte (badkamer, toilet of keuken). Op die manier creëer je een mooie uitstraling, terwijl je tegelijkertijd geniet van een opgeruimde badkamer.

✔️ TIP 2: Welke handdoekhaak past het beste bij jou?

Er zijn twee soorten handdoekhaken: haken die je met een schroef moet bevestigen en zelfklevende. Heb je geen zin om gaatjes in je nieuwe tegels te maken? Of heb je geen boormachine? Kies dan voor het gemak van zelfklevende handdoekhaken

De voordelen van zelfklevende handdoekhaken zijn:

- Makkelijk te bevestigen. Er hoeft immers niet geboord te worden.
- Geen extra schoonmaak (bij het boren van gaten wordt alles stoffig).
- Redelijk makkelijk te verwijderen en of te vervangen.

✔️ TIP 3: Ophangen van haakjes: wat is de beste hoogte?

Eigenlijk is er geen standaard hoogte voor het ophangen van haakjes. Dat is vooral een eigen keuze en hangt bovendien af van de plek waar je de haakjes ophangt. Daarnaast moet je natuurlijk ook rekening houden met de lengte van de handdoek, theedoek of baddoek. Hoe langer dit is, hoe hoger de haak gehangen moet worden. Een handdoek in badkamer of keuken hang je op minimaal 90 cm hoogte. Een theedoek kan wat lager gehangen worden, maar voor een opgeruimde uitstraling kun je het beste alle haakjes netjes naast elkaar hangen.

zelfklevende handdoekhaakjes

✔️ TIP 4: Zoveel handdoekhaakjes heb je nodig

In het toilet kun je waarschijnlijk af met één of twee handdoekhaakjes.

In de keuken heb je twee tot vijf haakjes nodig. Eén voor een handdoek, één voor een theedoek, eventueel aangevuld met één tot twee haakjes voor ovenwanten. Gebruik je voor het koken een schort? Dan is het handig om hiervoor een extra haak op te hangen. Deze moet waarschijnlijk hoger gehangen worden dan de rest, zodat je schort niet op de grond hangt.

In de badkamer heb je waarschijnlijk een zelfde aantal nodig. Symmetrische aantallen worden vaak gehanteerd. Daarom adviseren we twee, vier of zes haken voor de badkamer.

✔️ TIP 5: Wat te doen als hand- of theedoek niet blijft hangen?

Niet alle handdoeken en theedoeken blijven goed hangen. Dat kan heel snel voor irritatie zorgen, vooral als de doeken na elk gebruik vallen. Gelukkig los je dat vrij makkelijk op door een lus aan de handdoek te maken.

Terug naar blog

Een greep uit ons assortiment