Het Perfecte Doucherekje voor Jouw Badkamer: Waar Hang je het op en Hoe Hang je het op Zonder Boren?

Doucherekjes zijn niet alleen functioneel, maar kunnen ook een esthetische meerwaarde aan je badkamer geven. Maar waar moet je een doucherekje ophangen en hoe kun je dat doen zonder te boren? In deze uitgebreide gids beantwoorden we al je vragen over doucherekjes en laten we je zien hoe je een doucherek zonder boren kunt installeren. Laten we beginnen!

Waar hang je een doucherekje op?

Het ophangen van een doucherekje op de juiste plek is cruciaal om het praktisch en functioneel te maken. Hier zijn enkele veelvoorkomende plaatsen waar je een doucherekje in je badkamer kunt ophangen:

 • In de douchecabine: Dit is een klassieke en handige plek om je doucherekje te bevestigen. Hier kun je je shampoo, conditioner, douchegel en andere benodigdheden binnen handbereik houden.
 • Naast de wastafel: Als je extra opbergruimte voor tandenborstels, tandpasta, zeep en andere dagelijkse verzorgingsproducten nodig hebt, is een doucherekje naast de wastafel een slimme keuze.
 • Boven het toilet: In kleinere badkamers kan het plaatsen van een doucherekje boven het toilet een geweldige manier zijn om ruimte te besparen en extra opslag te creëren.
 • Aan de muur: Sommige doucherekjes kunnen aan de muur worden bevestigd, wat je de flexibiliteit geeft om ze op elke gewenste hoogte en locatie te plaatsen.
 • In de hoek: Doucherekjes met driehoekige of hoekige ontwerpen zijn perfect om ongebruikte hoeken in je badkamer te benutten.

  Nu je weet waar je je doucherekje kunt ophangen, laten we eens kijken hoe je dit kunt doen zonder te boren.

  doucherekje

  Hoe hang je een doucherek op zonder boren?

  Het ophangen van een doucherek zonder te boren is een geweldige optie als je geen gaten in je tegels of muren wilt maken. Hier zijn de stappen om dit te doen:

  Benodigdheden:

  • Doucherek zonder boren
  • Schoonmaakalcohol
  • Dubbelzijdige tape of zuignappen

  Stappen:

  • Reinig het oppervlak: Maak het oppervlak waar je het doucherekje wilt plaatsen grondig schoon met schoonmaakalcohol. Dit zorgt voor een goede hechting.
  • Bepaal de positie: Plaats het doucherekje op de gewenste positie en markeer eventueel de hoeken met een potlood om te weten waar je het moet bevestigen.
  • Breng de tape of zuignappen aan: Afhankelijk van het type doucherekje dat je hebt, breng je dubbelzijdige tape of zuignappen aan op de achterkant van het rekje. Zorg ervoor dat je voldoende tape of zuignappen gebruikt om het rekje stevig op zijn plaats te houden.
  • Plaats het rekje: Druk het doucherekje stevig tegen het oppervlak en zorg ervoor dat het goed vastzit. Volg de instructies van de fabrikant voor de beste resultaten.
  • Laat het uitharden: Laat de tape of zuignappen minstens 24 uur uitharden voordat je het doucherekje gaat gebruiken. Dit zorgt voor een goede hechting en stabiliteit.

   Met deze eenvoudige stappen kun je een doucherek zonder te boren in je badkamer installeren en genieten van extra opbergruimte zonder schade aan je tegels of muren.

   Kies het perfecte doucherekje voor jouw badkamer

   Nu je weet waar je een doucherekje kunt ophangen en hoe je er een kunt installeren zonder te boren, is het tijd om het perfecte doucherekje voor jouw badkamer te kiezen. Er zijn tal van opties beschikbaar, variërend in grootte, materiaal en design. Overweeg je behoeften, de beschikbare ruimte en de algehele inrichting van je badkamer bij het maken van je keuze.

   Als je op zoek bent naar een betrouwbaar en handig doucherek zonder te boren, bekijk dan ons assortiment Doucherek zonder Boren. Deze rekjes zijn ontworpen om eenvoudig en stevig te worden bevestigd zonder enige schade aan je badkamerwanden.

   Met het juiste doucherekje kun je je badkamer georganiseerd en opgeruimd houden, en tegelijkertijd een vleugje stijl toevoegen aan de ruimte. Kies verstandig en geniet van de voordelen van een goed georganiseerde badkamer.

   Terug naar blog

   Een greep uit ons assortiment