Luxe badkamer - de 5 inspiratietips

Luxe badkamer inspiratie nodig? Voor wie gaat voor de crème de la crème, draait alles om kwaliteit en oog voor bijzondere details. Het sleutelwoord hier is 'design'. Welke elementen zijn essentieel om die prachtige luxe badkamer te creëren? Hier zijn 5 slimme inspiratietips die je dichter bij je droom badkamer brengen.

1. De juiste basis

Bij een luxe badkamer draait alles om het juiste materiaal. Kies in de basis voor maatwerk. Maatwerk voegt niet alleen meer verfijning toe, maar geeft ook een luxe uitstraling. Geen twee badkamers zijn hetzelfde met maatwerk. Alles wordt perfect afgestemd op jouw wensen en de beschikbare ruimte. Overweeg bijvoorbeeld een op maat gemaakte douchedeur voor de gewenste afmetingen.

Kies daarnaast voor grote tegels, want kleine tegels kunnen het serene gevoel dat luxe badkamers oproepen verstoren.

2. Het nieuwe goud

Voor een ultieme luxe uitstraling is het bijna onvermijdelijk om marmer te gebruiken, vooral in combinatie met fraaie gouden elementen zoals een glinsterende gouden kraan. Zo creëer je de luxe ambiance die je zoekt. Met vloerverwarming hoef je je geen zorgen te maken over koude voeten.

Het juiste licht is essentieel bij het gebruik van glanzend goud. Zorg voor de juiste verlichting met een lichtplan en kies voor designverlichting om die gouden elementen extra te laten schitteren.

3. Maak optimaal gebruik van de ruimte

Luxe badkamers zijn vaak ruim. Als je de ruimte hebt, maak er dan optimaal gebruik van. Een vrijstaand bad is bijvoorbeeld een prachtige toevoeging aan een grote badkamer. Het straalt luxe en weelde uit, vooral wanneer gecombineerd met gouden kranen.

Voor een strakke inrichting kies je een bad met strakke lijnen. Als je een tijdloos koninklijk gevoel wilt, is een bad met goudkleurige gebogen poten het pronkstuk van je badkamer.

4. Industrieel zwart in de badkamer

Zwart is niet alleen trendy in keukens, maar ook in badkamers. Zwart kan prachtige accenten toevoegen. Als je niet van goudkleurige accenten houdt, is zwart een luxe alternatief. Het geeft een vleugje industrieel karakter. Als je het industriële gevoel te kil vindt, voeg dan houten elementen toe voor een warmere sfeer.

Luxe badkamers zijn een symfonie van stijl, comfort en oog voor detail. Met de juiste keuzes in materialen en ontwerp kun je jouw badkamer omtoveren tot een oase van luxe en ontspanning.

5. Badkamer accessoires van EAVY

Een vijfde tip om je luxe badkamer te vervolmaken, is het toevoegen van hoogwaardige badkamer accessoires van EAVY. Van elegante handdoekhaakjes tot praktische doucherekjes, deze accessoires voegen functionaliteit en stijl toe aan je badkamer. Kies voor hoogwaardig design om de luxe uitstraling van je badkamer te versterken.

Luxe badkamers zijn een symfonie van stijl, comfort en oog voor detail. Met de juiste keuzes in materialen, ontwerp en accessoires kun je jouw badkamer omtoveren tot een oase van luxe en ontspanning.

Terug naar blog

Een greep uit ons assortiment