Sanitaire accessoires: Functionele en Stijlvolle Toevoegingen aan uw Badkamer en Toilet

Sanitaire accessoires spelen een essentiële rol in zowel badkamers als toiletten. Ze voegen niet alleen functionaliteit toe aan deze ruimtes, maar kunnen ook bijdragen aan de algehele esthetiek en het comfort van uw huis. In deze blogpost gaan we dieper in op wat sanitaire accessoires precies zijn en verkennen we de verschillende soorten accessoires die beschikbaar zijn voor zowel het toilet als de badkamer.

Wat zijn sanitaire accessoires?

Voordat we in de details duiken, laten we eerst definiëren wat sanitaire accessoires eigenlijk zijn. Sanitaire accessoires verwijzen naar verschillende hulpmiddelen en apparaten die worden gebruikt om het functioneren en de hygiëne van badkamers en toiletten te verbeteren. Ze zijn vaak ontworpen met het oog op zowel praktische als esthetische aspecten, waardoor ze onmisbaar zijn in moderne huishoudens.

Sanitaire accessoires kunnen variëren van eenvoudige, alledaagse items tot meer gespecialiseerde en decoratieve stukken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals roestvrij staal, chroom, keramiek en kunststof, en zijn ontworpen om aan verschillende behoeften en smaken te voldoen.

Handdoekrek sanitaire accessoires

Welke accessoires zijn er voor het toilet?

Het toilet is een van de meest gebruikte en belangrijke ruimtes in een huis, en daarom is het van cruciaal belang om het comfortabel en functioneel te maken. Hier zijn enkele veelvoorkomende sanitaire accessoires die specifiek bedoeld zijn voor het toilet:

 • Toiletrolhouder: Een toiletrolhouder is een essentieel accessoire om uw toiletpapier georganiseerd en binnen handbereik te houden. Ze zijn beschikbaar in verschillende stijlen, van wandgemonteerde tot vrijstaande modellen.
 • Toiletborstel en houder: Een toiletborstel is nodig om het toilet schoon te houden. Een stijlvolle houder zorgt ervoor dat de borstel discreet wordt opgeborgen.
 • Handdoekrek: Hoewel handdoeken meestal in de badkamer worden gebruikt, kan een handdoekrek in de buurt van het toilet handig zijn voor het snel drogen van uw handen.
 • Geurverfrisserdispenser: Om een frisse geur te behouden, kunt u een geurverfrisserdispenser installeren die automatisch geurverspreiding regelt.
 • Toiletzitting: Sommige toiletzittingen bieden extra functies zoals verwarming of bidetfuncties. Het kiezen van de juiste toiletzitting kan het comfort van uw toilet verbeteren.
 • Opbergplankjes: Kleine plankjes boven of naast het toilet kunnen worden gebruikt om toiletartikelen, boeken of decoratieve items op te bergen.

  Nu we een idee hebben van de sanitaire accessoires voor het toilet, laten we eens kijken naar de opties voor de badkamer.

  Toilet borstel sanitaire accessoires

  Welke accessoires zijn er voor de badkamer?

  De badkamer is een ruimte waarin zowel functionaliteit als stijl samenkomen. Hier zijn enkele veelvoorkomende sanitaire accessoires die speciaal zijn ontworpen voor de badkamer:

  • Doucherekken: Doucherekken bieden opslagruimte voor shampoo, zeep en andere doucheproducten. Ze kunnen aan de muur worden bevestigd of vrijstaand zijn.
  • Handdoekhouders: Handdoekhouders zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, waaronder staande rekken, wandgemonteerde staven en ringen. Ze helpen bij het organiseren van handdoeken en houden ze binnen handbereik.
  • Zeepdispensers: Zeepdispensers zorgen voor een nette en hygiënische manier om handzeep te gebruiken. Ze zijn beschikbaar in verschillende ontwerpen en kunnen bijdragen aan de algehele uitstraling van uw badkamer.
  • Toilettafels: Een toilettafel biedt een handige ruimte voor het opbergen van make-up, toiletartikelen en andere benodigdheden. Ze zijn vaak voorzien van spiegels en laden voor extra functionaliteit.
  • Spiegels: Spiegels zijn een integraal onderdeel van elke badkamer. Ze zijn beschikbaar in verschillende vormen en maten en kunnen zowel functioneel als decoratief zijn.
  • Badmatten: Een zachte badmat voegt niet alleen comfort toe aan uw badkamer, maar kan ook een stijlvol accent zijn. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen.
  • Badkamerrekken: Badkamerrekken kunnen aan de muur worden bevestigd en bieden extra opslagruimte voor handdoeken, cosmetica en andere benodigdheden.

   Door gebruik te maken van deze sanitaire accessoires kunt u uw badkamer niet alleen functioneler maken, maar ook een persoonlijk tintje geven aan de inrichting. Het kiezen van accessoires die passen bij uw stijl en behoeften kan de algehele beleving van uw badkamer en toilet aanzienlijk verbeteren.

   Zeepdispenser wand sanitaire accessoires

   Producten van EAVY

   Om u een idee te geven van enkele beschikbare sanitaire accessoires, laten we eens kijken naar enkele producten van https://www.eavy.nl/collections/gehele-collectie. Deze website biedt een breed scala aan hoogwaardige en stijlvolle sanitaire accessoires die uw badkamer en toilet kunnen verbeteren.

   • EAVY Toiletrolhouder: De EAVY toiletrolhouder combineert functionaliteit met een modern design. Het is vervaardigd van duurzaam roestvrij staal en biedt een elegante oplossing om uw toiletpapier georganiseerd te houden. Link naar product
   • EAVY Doucherek: Het EAVY doucherek is perfect voor het opbergen van douchegels, shampoos en zeep. Het minimalistische ontwerp past goed in elke badkamer. Link naar product
   • EAVY Handdoekrek: Het EAVY handdoekrek biedt een elegante manier om uw handdoeken op te hangen. Het is verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen. Link naar product
   • EAVY Zeepdispenser: De EAVY zeepdispenser voegt een vleugje luxe toe aan uw badkamer. Het heeft een navulbaar reservoir en een strak ontwerp. Link naar product

   Door hoogwaardige producten zoals deze te overwegen, kunt u de functionaliteit en esthetiek van uw badkamer en toilet naar een hoger niveau tillen.

   Terug naar blog

   Een greep uit ons assortiment