Hoe gebruik je een douchewisser?

Een EAVY douchewisser is een handige tool voor het schoonmaken van de douchecabine of badkuip. Om de wisser te gebruiken, moet je hem eerst nat maken en eventueel wat schoonmaakmiddel of afwasmiddel op de wisser aanbrengen. Veeg vervolgens met de wisser over de tegels of het glas van de douchecabine totdat alle vuil en zeepresten verwijderd zijn. Als de wisser te droog wordt, moet je hem opnieuw nat maken om het schoonmaken gemakkelijker te maken. Zorg ervoor dat je de wisser goed afspoelt na gebruik en laat hem drogen voordat je hem opbergt.

Wat is de levensduur van een douchewisser?

Er is geen specifieke levensduur voor een douchewisser, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren zoals hoe vaak de wisser gebruikt wordt en hoe goed deze onderhouden wordt. Een goede kwaliteit douchewisser kan echter wel enkele jaren meegaan als deze regelmatig onderhouden wordt en niet te vaak gebruikt wordt. Als de wisser aan vervanging toe is, zul je merken dat de wisser minder effectief is in het verwijderen van vuil en zeepresten en dat het moeilijker wordt om de douchecabine schoon te houden. In dat geval is het wellicht tijd om een nieuwe wisser aan te schaffen.

Hoe verleng je de levensduur van een douchewisser?

  1. Maak de douchewisser regelmatig schoon om ervoor te zorgen dat deze effectief blijft in het verwijderen van vuil en zeepresten.
  2. Gebruik af en toe een ontkalker om de wisser te reinigen en te beschermen tegen kalkaanslag.
  3. Bewaar de wisser op een droge plek om te voorkomen dat deze gaat rotten of vervormt.
  4. Vervang de wisser als deze beschadigd is of als deze niet meer effectief is in het verwijderen van vuil.
  5. Gebruik de wisser niet te vaak, omdat dit de levensduur kan verkorten. Probeer zo veel mogelijk vuil en zeepresten met de hand te verwijderen voordat je de wisser gebruikt.
Terug naar blog

Een greep uit ons assortiment