Badkamerrenovatie: Alles Wat Je Moet Weten

Een badkamer renovatie is een geweldige manier om waarde toe te voegen aan je huis en je dagelijkse routine te verrijken. Of je nu streeft naar een moderne makeover of een functionele update, dit korte blog artikel belicht de belangrijkste aspecten van een badkamerrenovatie. We zullen dieper ingaan op vragen zoals wat een volledige badkamerrenovatie kost, waar je op moet letten, de kosten per vierkante meter, de mogelijkheden voor een renovatie zonder breken en of een badkamerrenovatie in één dag mogelijk is.

Wat kost een volledige badkamerrenovatie?

Een volledige badkamer renovatie omvat meestal het vervangen van alle belangrijke elementen zoals tegels, sanitair, en verlichting. De kosten variëren afhankelijk van de omvang van het project, de kwaliteit van de materialen en de arbeidskosten. Gemiddeld lopen deze kosten uiteen van ongeveer € 3.500 tot € 25.000. Dit brede bereik wordt beïnvloed door keuzes in luxe, de grootte van de badkamer en specifieke designwensen. Het is belangrijk om een duidelijk budget in gedachten te hebben en te overwegen waar je eventueel op kunt besparen zonder in te leveren op kwaliteit.

Waar op letten bij badkamerrenovatie?

Bij een badkamer renovatie zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden:

 1. Ontwerp: Het ontwerp moet zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Denk na over de indeling, opslagoplossingen en toegankelijkheid.
 2. Materialen: Kies materialen die duurzaam en geschikt zijn voor natte ruimtes. Denk aan tegels, verf en meubels die bestand zijn tegen vocht.
 3. Verlichting: Goede verlichting is essentieel. Overweeg verschillende soorten verlichting zoals taakverlichting, sfeerverlichting en natuurlijk licht.
 4. Ventilatie: Zorg voor een effectieve ventilatie om vocht en schimmelvorming te voorkomen.

Wat kost een badkamerrenovatie per m2?

De kosten per vierkante meter voor een badkamerrenovatie kunnen enorm variëren. De prijs wordt beïnvloed door de keuze van materialen, de complexiteit van het werk en schommelende prijsverschillen (o.a. bouwmaterialen). Gemiddeld kun je rekenen op een prijs tussen € 100 en € 180 per m2. Deze prijsrange geeft een algemeen beeld van de mogelijkheden, van basisrenovaties tot luxe verbouwingen.

Badkamerrenovatie zonder breken?

Een badkamerrenovatie zonder breken is een minder ingrijpende optie. Dit houdt in dat je de bestaande layout behoudt en focust op het updaten van oppervlakken, armaturen en apparatuur. Dit is een uitstekende optie voor diegenen die hun badkamer willen opfrissen zonder volledige sloopwerkzaamheden.

Badkamer renovatie in 1 dag?

Hoewel het misschien ambitieus lijkt, is een badkamerrenovatie in één dag mogelijk voor kleinere projecten. Dit kan inhouden dat je alleen nieuwe armaturen installeert, de verlichting update of een nieuwe verflaag aanbrengt. Voor uitgebreidere renovaties is echter meer tijd nodig.

Producten voor jouw badkamerrenovatie?

Bij het plannen van je badkamerrenovatie, is het overwegen van stijlvolle en functionele producten een must. EAVY.nl biedt een verscheidenheid aan opties die perfect passen bij elke renovatie. Hier zijn enkele aanbevelingen:

 • EAVY Handdoekenrek - Zwart: Dit zwarte handdoekenrek is niet alleen praktisch voor het ophangen van handdoeken, maar draagt ook bij aan een moderne en strakke uitstraling van je badkamer.
 • EAVY Zelfklevende Handdoekhaakjes: Deze zelfklevende handdoekhaakjes zijn ideaal voor badkamers waar je liever niet boort. Ze zijn eenvoudig te installeren en voegen een subtiele, elegante touch toe.
 • EAVY Toiletrolhouder Zwart met Plankje en Bakje: Een multifunctionele toevoeging aan je badkamer. Deze toiletrolhouder combineert functionaliteit met een stijlvol ontwerp, compleet met een handig plankje.

  Het integreren van deze EAVY.nl producten in je badkamerrenovatie draagt bij aan zowel het esthetische als het functionele aspect van je badkamer. Met deze toevoegingen wordt je gerenoveerde badkamer niet alleen een praktische, maar ook een visueel aantrekkelijke ruimte.

  Terug naar blog

  Een greep uit ons assortiment