De ultieme gids voor het inrichten van een kleine badkamer

Een kleine badkamer kan een uitdaging zijn als het gaat om het vinden van opbergruimte en functionaliteit, maar met de juiste producten en inrichtingstips kan je toch een praktische en stijlvolle badkamer creëren. In deze blog zullen we enkele handige tips bespreken en verschillende producten aanbevelen die je kunt gebruiken om de ruimte in je kleine badkamer optimaal te benutten.

TIP! Gebruik zelfklevende handdoekhouders (eenvoudig te monteren en je hoeft niet te boren!)

Handdoekhouders zijn een geweldige oplossing voor het ophangen van handdoeken in een kleine badkamer. Ze nemen weinig ruimte in beslag en zijn gemakkelijk te installeren. Zelfklevende handdoekhouders zijn vooral handig omdat je geen gaten in de muur hoeft te boren. Plak ze gewoon op de muur en je kunt je handdoeken ophangen zonder dat ze op de grond liggen.

TIP! Maak gebruik van een handdoekrek (bespaart ruimte)

Een handdoekrek is een andere optie voor het ophangen van handdoeken in een kleine badkamer. Dit is vooral handig als je meerdere handdoeken wilt ophangen en als je geen ruimte hebt voor meerdere handdoekhouders. Een handdoekrek is ook ideaal als je handdoeken snel wilt laten drogen. Kies voor een handdoekrek dat past bij de stijl van jouw badkamer en dat niet te veel ruimte inneemt.

TIP! Gebruik een douchehaak (handig, klein en eenvoudig te monteren)

Een douchehaak is een handige oplossing om je douche netjes en opgeruimd te houden. Hang je shampooflessen, zeep of andere doucheproducten op aan de haak en je hebt meer ruimte om te bewegen in de douche. Kies voor een douchehaak die bij de rest van je douchespullen past en die stevig genoeg is om het gewicht van je producten te dragen.

TIP! Installeer een douchewisser (siliconen zorgt ervoor dat er geen krassen en of beschadigingen ontstaan)

Een douchewisser is een eenvoudig, maar effectief hulpmiddel om je douche schoon te houden en tegelijkertijd ruimte te besparen. Door na elke douche de wanden droog te vegen met een douchewisser voorkom je dat er zeepresten of kalkaanslag achterblijft. Dit bespaart niet alleen ruimte, maar ook tijd bij het schoonmaken van de douche. Kies voor een douchewisser die comfortabel in de hand ligt en die geen krassen maakt op de wanden.

TIP! Gebruik een toiletrolhouder (zelfklevend en of boren)

Een toiletrolhouder is een essentieel item in elke badkamer. Het houdt je toiletrollen netjes en georganiseerd en zorgt ervoor dat ze altijd binnen handbereik zijn. Kies voor een toiletrolhouder die past bij de stijl van je badkamer en die stevig genoeg is om het gewicht van je toiletrollen te dragen.

Met deze handige tips en producten kan je jouw kleine badkamer optimaal inrichten en benutten. Zorg ervoor dat je bij het kiezen van producten kijkt naar multifunctionele oplossingen en slimme manieren om ruimte te besparen. Hieronder hebben we de belangrijkste tips en producten nog even voor je op een rijtje gezet:

  1. Maak gebruik van zelfklevende handdoekhouders: deze zijn gemakkelijk te installeren en nemen weinig ruimte in beslag.

  2. Installeer een handdoekrek: een handdoekrek biedt meer ophangruimte en kan tevens dienen als decoratief element.

  3. Kies voor een douchehaak: hiermee kan je gemakkelijk je douchegel en shampoo ophangen, zonder dat het in de weg staat.

  4. Gebruik een douchewisser: deze kan je na het douchen gebruiken om het water van de muren en vloer te verwijderen. Zo voorkom je dat de ruimte snel vochtig wordt en er schimmel ontstaat.

  5. Kies voor een toiletrolhouder met opbergruimte: hiermee kan je niet alleen je toiletpapier op een nette manier opbergen, maar ook andere kleine toiletartikelen zoals een brilreiniger of luchtverfrisser.

Als je deze tips en producten in gedachten houdt bij het inrichten van je kleine badkamer, zal je merken dat je de beschikbare ruimte optimaal kan benutten en een functionele en stijlvolle badkamer kan creëren.

Terug naar blog

Een greep uit ons assortiment