Wil je onze badkamer bestsellers zien?

Ja graag, laat me de EAVY bestsellers zien!

Handdoekhaakjes in Huis: Tips voor Slim Ophangen en Organiseren

Handdoekhaakjes zijn kleine maar onmisbare accessoires in onze dagelijkse routines. Ze bieden niet alleen een handige plek om handdoeken op te hangen, maar dragen ook bij aan de organisatie en netheid in verschillende ruimtes van ons huis. In deze gids bespreken we de optimale hoogte voor het plaatsen van handdoekhaakjes, waar je handdoeken in de keuken kunt ophangen, de juiste hoogte voor een handdoekhouder en de beste praktijken voor het ophangen van handdoeken.

Hoe hoog moet een handdoekhaakje hangen?

Het correct installeren van handdoekhaakjes is essentieel om ervoor te zorgen dat ze functioneel en gemakkelijk te gebruiken zijn. De hoogte waarop je handdoekhaakjes moet hangen, kan variëren afhankelijk van de ruimte waarin ze worden geïnstalleerd. Hier zijn enkele algemene richtlijnen:

 • In de badkamer: Plaats handdoekhaakjes in de badkamer op een hoogte tussen 120 en 140 centimeter boven de vloer. Dit zorgt ervoor dat handdoeken gemakkelijk toegankelijk zijn voor volwassenen en kinderen.
 • In de keuken: In de keuken kun je handdoekhaakjes op een hoogte van ongeveer 90 tot 110 centimeter boven de vloer plaatsen. Dit maakt het handig om je handen af te drogen of een theedoek binnen handbereik te hebben.
 • In de slaapkamer: Als je handdoekhaakjes in de slaapkamer wilt gebruiken voor bijvoorbeeld badjassen of kleding, hang ze dan op een hoogte die comfortabel is voor jou, meestal tussen 120 en 150 centimeter boven de vloer.
handdoekhaakjes

  Waar laat je de handdoek in de keuken?

  In de keuken zijn handdoeken onmisbaar voor het drogen van je handen, het schoonmaken van morsingen en het hanteren van warme potten en pannen. Hier zijn enkele handige tips voor het ophangen van handdoeken in de keuken:

  • Keukenhaakjes: Bevestig handdoekhaakjes aan de binnenkant van keukenkastdeuren of aan de muur dicht bij de gootsteen. Dit houdt de handdoeken binnen handbereik en voorkomt rommelige werkbladen.
  • Onder de gootsteen: Plaats een handdoekhaakje aan de binnenkant van het kastje onder de gootsteen. Dit is handig om je handen af te drogen na het afwassen.
  • Bij de kookplaat: Als je handdoeken nodig hebt tijdens het koken, overweeg dan om handdoekhaakjes in de buurt van de kookplaat te plaatsen. Zo heb je snel toegang tot een handdoek om morsingen op te ruimen.

   Wat is de juiste hoogte voor een handdoekhouder?

   Handdoekhouders zijn een andere optie voor het ophangen van handdoeken in de badkamer. Ze kunnen variëren in ontwerp en stijl, maar de hoogte waarop je een handdoekhouder moet plaatsen, blijft vergelijkbaar:

   • Boven de wastafel: Bevestig een handdoekhouder ongeveer 120 tot 140 centimeter boven de vloer, direct boven of naast de wastafel. Dit zorgt ervoor dat handdoeken gemakkelijk bereikbaar zijn na het handen wassen.
   • Naast de douche of bad: Als je handdoeken wilt ophangen nabij de douche of het bad, plaats de handdoekhouder dan op een hoogte van ongeveer 140 tot 160 centimeter boven de vloer.
   • Bij de douchecabine: Als je handdoeken binnen handbereik van de douchecabine wilt hebben, installeer de handdoekhouder dan op een hoogte van ongeveer 160 tot 180 centimeter boven de vloer.

    Hoe hang je handdoeken op?

    Het correct ophangen van handdoeken kan helpen om ze fris en droog te houden tussen gebruik door. Hier zijn enkele tips voor het ophangen van handdoeken:

    • Schud de handdoek uit: Schud de handdoek uit na gebruik om overtollig water te verwijderen voordat je hem ophangt.
    • Gebruik handdoekhaakjes of houders: Hang handdoeken op een handdoekhaakje of houder om ze goed te laten drogen en om te voorkomen dat ze op de grond vallen.
    • Ruimte tussen handdoeken: Hang handdoeken niet te dicht op elkaar, zodat ze voldoende luchtcirculatie hebben om snel te drogen.
    • Was regelmatig: Was handdoeken regelmatig om te voorkomen dat ze muf worden of onaangenaam ruiken.

     Met deze praktische tips kun je handdoekhaakjes en houders in je huis optimaal gebruiken om handdoeken netjes en handig op te bergen.

     Kies voor zelfklevende handdoekhaakjes

     Voor een eenvoudige en schadevrije oplossing om handdoeken op te hangen, bekijk ons assortiment zelfklevende handdoekhaakjes. Deze haakjes kunnen gemakkelijk aan de muur worden bevestigd zonder boren, en ze zijn perfect voor het organiseren van handdoeken in de badkamer, keuken of andere ruimtes in je huis.

     Terug naar blog

     Een greep uit ons assortiment