Hoe kies Je de ideale WC rolhouder voor jouw badkamer?

Als er iets is dat vaak over het hoofd wordt gezien in de inrichting van een badkamer, dan is het wel de wc-rolhouder. En toch, hoewel het een klein detail lijkt, kan het een groot verschil maken in zowel functionaliteit als esthetiek. In dit artikel beantwoorden we de meest gestelde vragen over wc-rolhouders en introduceren we een innovatieve WC rolhouder met plankje die je badkamer naar een hoger niveau tilt.

1. Wat is de juiste manier om een wc-rol op te hangen? Ah, de eeuwige discussie. Moet het papier van de voorkant afrollen of van de achterkant? In feite is er geen universeel "juist" antwoord - het is voornamelijk een kwestie van persoonlijke voorkeur. Echter, volgens een patent van de originele wc-rol uit 1891, zou het papier aan de voorkant moeten afrollen. Voor veel mensen voelt dit ook intuïtiever en gemakkelijker te gebruiken aan. Maar uiteindelijk is het aan jou om te beslissen welke richting het beste werkt voor jou en je gezin.

2. Hoe hoog moet de WC rol houder? De ideale hoogte voor een wc-rolhouder hangt af van verschillende factoren, zoals de hoogte van het toilet en de gemiddelde lengte van de gebruikers. Over het algemeen wordt echter aangeraden om de houder op een hoogte van ongeveer 66 tot 76 cm van de vloer te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de rol gemakkelijk bereikbaar is voor zowel zittende als staande gebruikers. Het is ook een goed idee om rekening te houden met kinderen of mensen met beperkte mobiliteit bij het kiezen van de hoogte.

3. Waar plaats je de wc-rolhouder? De ideale locatie voor een wc-rolhouder is aan de muur naast het toilet, binnen handbereik van de gebruiker. Dit maakt het gemakkelijker om de rol te bereiken zonder dat je je hoeft uit te strekken. Voor de meeste toiletten betekent dit dat de houder aan de rechterkant wordt geplaatst, maar dit hangt af van de inrichting van je badkamer en je persoonlijke voorkeur. Zorg ervoor dat de houder op een plek wordt geplaatst waar hij niet in de weg zit van andere badkamerartikelen of -meubels.

WC rolhouder

Als je op zoek bent naar een stijlvolle en functionele wc-rolhouder, bekijk dan de WC rolhouder met plankje van Eavy. Deze innovatieve houder heeft niet alleen een strak design, maar komt ook met een handig plankje waar je je mobiele telefoon, sleutels of zelfs een klein boek op kunt leggen.

Conclusie De wc-rolhouder mag dan een klein onderdeel van je badkamer zijn, maar het speelt een cruciale rol in het dagelijks leven. Het kiezen van de juiste houder en het op de juiste manier ophangen ervan kan zowel je comfort als de algehele esthetiek van je badkamer verbeteren. En met stijlvolle en innovatieve opties zoals de WC rolhouder met plankje van Eavy kan je badkamer er zowel modern als functioneel uitzien.

Terug naar blog

Een greep uit ons assortiment