Inbouw toiletrolhouder plaatsen. Hoe plaatst ik een wcrol houder?

Bij het renoveren of inrichten van een moderne badkamer of toiletruimte, kan een inbouw toiletrolhouder een stijlvolle en functionele aanvulling zijn. Maar hoe plaats je zo'n houder precies? Hieronder volgt een stap-voor-stap handleiding.

Wat is een inbouw toiletrolhouder?

Een inbouw toiletrolhouder is een bak die vaak verticaal in een muur wordt geplaatst. Je kunt hier je wc-rollen inschuiven, en door de zwaartekracht valt er telkens een nieuwe rol uit wanneer de vorige op is. Dit biedt niet alleen een nette en georganiseerde uitstraling, maar het is natuurlijk ook erg praktisch.

Hoe plaats ik een inbouw toiletrolhouder?

 1. Voorbereiding: Voordat je begint met het plaatsen van de inbouw toiletrolhouder, is het belangrijk om eerst de juiste maat op te meten. Bepaal vervolgens de locatie waar je de inbouw toiletrolhouder wilt hebben.
 2. Afstand vanuit de achterwand van het toilet: Het is aan te bevelen dat het hart van de houder zich tenminste 15 cm van de wand bevindt. Dit is eigenlijk een standaard maat die vaak gehanteerd wordt. 
 3. Onderkant van de bak: De onderkant van de bak, gemeten vanaf de binnenkant, dient op een vloerhoogte van minimaal 15 cm te komen. Dit is een comfortabele hoogte voor de meeste mensen en zorgt ervoor dat de rollen gemakkelijk bereikbaar zijn.
 4. Installeren: Nadat je de juist afmetingen op de wand hebt getekend (potlood), maak je een uitsparing in de muur op basis van de afmetingen van de inbouw houder. Zorg ervoor dat je zorgvuldig werkt om beschadiging van de muur te voorkomen.
 5. Monteren: Plaats de inbouw houder in de uitsparing en bevestig deze stevig met de meegeleverde schroeven of bevestigingsmaterialen.
 6. Controleren: Na installatie, schuif enkele wc-rollen in de houder om te controleren of ze goed vallen en gemakkelijk toegankelijk zijn.

  Aanbevolen video voor extra hulp

  Voor een visuele uitleg en handige tips, raden we je aan om deze video te bekijken. Hierin wordt stap voor stap getoond hoe je de inbouw toiletrolhouder kunt monteren, wat het proces nog eenvoudiger maakt.

  Conclusie

  Een inbouw toiletrolhouder is niet alleen een stijlvolle toevoeging aan je badkamer of toiletruimte, maar het is ook functioneel en praktisch. Door de stappen in deze handleiding te volgen, kun je met vertrouwen je eigen inbouw houder installeren. Veel succes!

  Terug naar blog

  Een greep uit ons assortiment