Wil je onze badkamer bestsellers zien?

Ja graag, laat me de EAVY bestsellers zien!

Planchetten voor de Badkamer: Praktische Opbergruimte met Stijl

De badkamer is een van de belangrijkste ruimtes in huis, en het creëren van voldoende opbergruimte is vaak een uitdaging. Een slimme oplossing om meer ruimte te organiseren en tegelijkertijd een vleugje stijl toe te voegen, zijn planchetten voor de badkamer. In deze gids gaan we dieper in op welke planken geschikt zijn voor de badkamer, wat planchetten precies zijn en hoe je ze op de juiste manier kunt plaatsen.

Welke plank is geschikt voor de badkamer?

Niet alle planken zijn geschikt voor de badkamer. De vochtige omgeving en het risico op spatten vereisen specifieke kenmerken in een plank. Hier zijn enkele eigenschappen om naar te zoeken bij het kiezen van planken voor de badkamer:

 1. Waterbestendigheid: Badkamerplanken moeten bestand zijn tegen vocht en water. Kies daarom voor planken gemaakt van materialen zoals glas, roestvrij staal, of hout dat speciaal behandeld is om waterafstotend te zijn.

 2. Duurzaamheid: Omdat badkamers dagelijks worden gebruikt, moeten de planken duurzaam zijn. Ze moeten bestand zijn tegen slijtage en chemicaliën die vaak in de badkamer worden gebruikt.

 3. Stijlvol design: De badkamer is ook een plek om te ontspannen, dus kies planken die passen bij de algehele stijl en inrichting van je badkamer.

 4. Voldoende opbergruimte: Denk na over wat je op de planken wilt plaatsen. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte bieden voor je toiletartikelen, handdoeken of decoratieve items.

Wat zijn planchetten?

Planchetten zijn ondiepe planken die vaak aan de muur worden bevestigd en worden gebruikt om verschillende items in de badkamer op te bergen en te tonen. Ze kunnen variëren in grootte, vorm en materiaal, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende doeleinden. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten planchetten voor de badkamer:

 1. Glasplanchetten: Deze zijn elegant en laten het licht door, wat een gevoel van ruimte creëert. Ze zijn geweldig voor het opbergen van cosmetica, parfums of decoratieve items.

 2. Houten planchetten: Houten planchetten voegen warmte en textuur toe aan de badkamer. Ze zijn ideaal voor het opbergen van handdoeken, zeep of manden met toiletartikelen.

 3. Roestvrijstalen planchetten: Roestvrijstalen planchetten zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Ze zijn perfect voor het opbergen van zwaardere voorwerpen zoals flessen shampoo of douchegel.

 4. Hoekplanchetten: Deze planchetten zijn speciaal ontworpen om de hoeken in de badkamer te benutten en zijn geweldig voor kleine badkamers.

Hoe planchetten in de badkamer plaatsen?

Het plaatsen van planchetten in de badkamer is een relatief eenvoudig doe-het-zelfproject. Hier is een stapsgewijze handleiding om je op weg te helpen:

Benodigdheden:

 • Planchetten naar keuze
 • Waterpas
 • Boor
 • Pluggen en schroeven
 • Potlood
 • Meetlint

Stappen:

 1. Bepaal de positie: Kies de juiste hoogte en positie voor je planchet. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat het recht zal hangen.

 2. Markeer de gaten: Houd het planchet op de gewenste positie en markeer met een potlood waar je de bevestigingsgaten wilt boren.

 3. Boor de gaten: Boor gaten op de gemarkeerde posities. Zorg ervoor dat je de juiste boor gebruikt voor het materiaal waarin je boort (bijvoorbeeld beton, gipsplaat, etc.).

 4. Pluggen en schroeven: Plaats de pluggen in de geboorde gaten en bevestig vervolgens het planchet stevig aan de muur met behulp van schroeven.

 5. Controleer de waterpas: Gebruik opnieuw de waterpas om te controleren of het planchet recht hangt.

 6. Plaats je spullen: Zodra het planchet stevig is bevestigd, kun je beginnen met het plaatsen van je toiletartikelen, handdoeken of decoratieve items.

Met deze stappen kun je planchetten in je badkamer plaatsen en zo extra opbergruimte creëren terwijl je de stijl en functionaliteit van de ruimte verbetert.

Conclusie

Planchetten voor de badkamer zijn een geweldige manier om meer opbergruimte te creëren en tegelijkertijd je badkamer te verfraaien. Kies planken die waterbestendig, duurzaam en stijlvol zijn, en volg de juiste stappen om ze op de juiste manier te installeren. Zo kun je genieten van een georganiseerde en prachtige badkamer.

Terug naar blog

Een greep uit ons assortiment