Waar moet je op letten bij de aanschaf van een handdoekrek?

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een handdoekrek. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de grootte van het rek, zodat je ervoor zorgt dat het past in de ruimte waar je het wilt ophangen. Het is ook belangrijk om te kijken naar het materiaal waarvan het rek gemaakt is, omdat dit kan bepalen hoe sterk en duurzaam het is. Bovendien moet je ervoor zorgen dat het rek stevig bevestigd is aan de muur, zodat het niet omvalt als er een natte handdoek op hangt. Als je handdoeken van verschillende groottes hebt, kan het ook handig zijn om een rek te kiezen met verschillende haakjes, stangen of lades, zodat je ze gemakkelijk kunt opbergen. EAVY heeft verschillende handdoekrekken in het assortiment en allen zijn ze gemaakt van sterke duurzame materialen!

Hoe plaats je een handdoekrek van EAVY?

Om een EAVY handdoekrek te plaatsen, volg je de volgende stappen:

  1. Kies een geschikte plek op de muur waar je het rek wilt ophangen. Dit kan bijvoorbeeld naast of boven het bad of de douche zijn.

  2. Zorg ervoor dat de muur waar je het rek aan wilt bevestigen, stevig en schoon is. Verwijder eventueel stof of losse verf van de muur.

  3. Bepaal de juiste hoogte voor het rek. Het is handig om dit op ooghoogte te doen, zodat je gemakkelijk bij de handdoeken kunt.

  4. Gebruik een waterpas om te controleren of de muur vlak is. Als dit niet het geval is, kun je een kleine hoeveelheid kit aanbrengen om oneffenheden op te vullen.

  5. Volg de instructies die bij het handdoekrek zijn meegeleverd om het te bevestigen aan de muur. Dit kan met behulp van schroeven [aanbevolen] of lijm gebeuren.

  6. Controleer of het handdoek rek stevig aan de muur bevestigd is en of het recht hangt. Als alles in orde is, kun je de handdoeken ophangen en genieten van je nieuwe handdoekenrek van EAVY.

Houd er rekening mee dat de precieze manier waarop je een handdoekrek bevestigt, kan variëren afhankelijk van het type en het soort rek dat je hebt gekocht. Het is altijd het beste om de instructies zorgvuldig te lezen en op te volgen om te zorgen dat je het rek op de juiste manier plaatst.

Wat is de ideale hoogte voor een handdoekenrek?

De ideale hoogte voor een handdoekenrek is afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren van degene die het rek gaat gebruiken. Over het algemeen is het echter handig om het rek op ooghoogte op te hangen, zodat je gemakkelijk bij de handdoeken kunt. Dit betekent dat als je bijvoorbeeld 1,75 meter lang bent, je het rek ongeveer op een hoogte van 1,5 meter moet ophangen. Als je een rek hebt met meerdere haakjes, stangen of lades, kan het handig zijn om de lagere haakjes of lades iets lager te hangen, zodat je gemakkelijker bij de kleinere handdoeken kunt. Uiteindelijk is de ideale hoogte voor een handdoekenrek echter afhankelijk van wat voor jou het meest comfortabel is.

Terug naar blog

Een greep uit ons assortiment